UkhwaH
*aRnaB-gEbu
*ArNabKiuT
*Bro-Joe
*xedot
*mrbunnywhoops
*LebaiCute
*Arnab-Manja
*newhillz-rarebits
*arnabtemanku
*mykampage
*kebunarnabayman
*Rafa
*arnabspg
*artnabcomeyworldwide
*rocknrollbunnies
*ar-raudahrabbitry
*arnabkus
*ketapangbunnies
*rnabrkusseberangjaya
ORIGINAL PERFUME
Jom Borak

BORAK-BORAK deHan2

Best Sites
mudah.com.my Fantasy wiselonline.com Petfinder Goal.com Goal.com CIMBclick ArsenaL Tranungkite SinarFM Malaysiakini MyMasjid Quran
My Slide Show

Tazkirah
Baca Quran Online
Quran
Free Islamic-Animation
Alfalfa Hay

Dapatkan bekalan Alfalfa Hay. Harga semasa RM 14.00 /kg tidak termasuk kos POS
Rawatan Kurap

Ubat kurap Bexton 50ml - Oral Solution. Harga semasa RM 30.00 termasuk POS.
BLACK METAL Bakal Beraksi Di Malaysia??
Friday, December 02, 2005
Dalam dok asyik baca paper td aku terperasan satu tajuk,Edisi Nasional: Haram konsert Black Metal...bagus jugak pendedahan ni,harap2 depa ni tak jadi la buat konsert tu kat negara ISLAM HADHARI ni...sebelum tu aku baca mastika terbaru nyer,banyak gak info pasal black metal ni...walaupun tak lengkap sangat,tp leh tau gak la basic atau asas2 diorang ni...yang paling gerun aku baca,bebudak MELAYU pon ramai yang join..hmmm...aku dok pusing2 cari titik punca...inikah fitnah akhir zaman??
Korang pikir la sendri...jom baca petikan ni..

...."ISU Black Metal mendapat perhatian Dewan Rakyat semalam selepas seorang Ahli Parlimen menyuarakan kebimbangan berhubung konsert satu kumpulan rock luar negara bercirikan konsep yang didakwa bertuhankan syaitan,bakal mengadakan konsert di negara ini,awal tahun depan.
Dewan diberitahu kumpulan berkenaan yang dikenali `Black Metal Mayhem’ dari Norway, akan membuat persembahan di Backroom, Kuala Lumpur,pada 4 Februari depan.Datuk Idris Haron (BN-Tangga Batu) berkata,kerajaan perlu memandang serius perkara itu kerana kumpulan berkenaan dikatakan mengamalkan fahaman Black Metal Circle yang mendorong pengikutnya melakukan `True Visionary’ terbabit dengan pembakaran gereja dan penyembahan syaitan.

“Kumpulan ini pernah mencetuskan kontroversi dengan gimik ritual (pemujaan) ketika konsert mereka seperti membaling kepala babi yang berdarah kepada peminat dan aksi penyanyi melukakan badan dengan pisau cukur.

“Macam mana kerajaan boleh membenarkan konsert diadakan di negara Islam seperti Malaysia, ia sememangnya bercanggah dengan amalan budaya masyarakat kita,” katanya ketika mencelah perbahasan pada persidangan di Dewan Rakyat, semalam.

Beliau berkata,kerajaan perlu memerangi fahaman Black Metal kerana ia boleh membinasakan generasi muda melalui ajaran membahayakan dalam lirik lagu seperti minum darah dan memijak al-Quran."

Rasanya diorg ni la yg patut kena ISA...dikuarantinkan,pastu diajar balik dengan ajran ISLAM yg sebenar...tul tak??
posted by d.e.H.a.n.2. @ 4:08 PM  
5 Comments:
  • At 3:32 PM, Blogger ChikaDior said…

    blom lenyap lg rupanya black metal negara kita. Rasa2nya..isu akidah camni yg patot kerajaan tangani dulu. bukan kes main-main ni.....

    sama jugak dgn kes punk dsb... hebat jugak Negara Hadhari ni.

     
  • At 1:37 AM, Blogger sk8edge said…

    terbaca your blog bila cuba search artikel fitnah media terhadap peminat muzik hardcore yang disabit dgn black metal.. well, i have v=been into undergorund muzik lebih kurang ..well sejak 88-89 when i was 11 years old cam tu...

    Teh first black death metal saya dgr adalah pada tahun 1991. Saya pernah ke konsert black metal dan beli kaset (kini dah jual 2nd hand kepada org lain), baju dan risalah black metal. memang benar bahwa Black metal mempunyai unsur dan lirik mengenai satanism. Itu saya tidak nafikannya. But setahu saya pula..most band or selama saya duduk kenal scene itu tak pernah pula dengar ada yang memuja setan dan tidak boleh mengucap. But then i gave up dengar muzik black metal and others like death metal (not all death metal were satanism/ some lyrics were more about fantasy cam witches, dungeons, well lord of the rings era punya cerita la..) i gave up coz bored with the muzik and also i think useless la dengar lagu seberan satanism. So it was happen juga saya dengar muzik underground lain pada masa tu seperti punk, grunge dan sebagainya...i don't mind kerajaan banned Black metal..but banned other muzik which is not concern or part of black metal makes me angry...talking bout metal..ho wmany metal do you know so far? There's heavy metal, death metal, doom metal, speed metal (ala-ala band lama Metallica, Slayer, etc), Nu-metal (yang dok main kat malaysia ni seperti Slipknot, System of the Down, Linkin Park), grind-core (muzik mereka lebih laju dan most band main muzik rindcore adalah political dan mempunyai lirik tentangan sakah guna kuasa kerajaan: contoh band seperti Heresy, early Napalm Death, etc), Goth Metal (seperti Evenesence, Within Temptation yang dok main kat MTV or radio tempatan), Industrial, dan sebagainya...memang byk lagi muzik metal dan mereka semua tidak kait ngan black metal..but offcourse saya mengaku kekadang band black metal akan berkongsi stage dengan band death metal(kebiasaannya la). Then punk..well dari segi pakian memang nampak tak elok but saya tak nak nilai seseorang dari segi pakainan lah..apa yang penting di hati..sedangkan yang selalu keluar surat khabar kena tangkap kes rogol semua nya pak haji dan sure pakai ketayap...(betul tak?) so leave pakaian tu sebentar...Punk ni juga ada banyak element dan cabangnya...contoh New Wave (David Bowie, The Smiths, Duran2, etc), punk rock (NOFX, Buzzcocks, Sham 69, etc), pop-punk (dok main d negara kita dan ada juga band pop-punk main di MAlaysia seperti Simple Plan, Green Day, etc..itu pop-punk), goth punk (punk pun ada goth seperti metal. Goth ni byk unsur dark bukan satanism..depa obssesed ngan fantasy seperti Vampire and stuff cam tu...band goth punk adalah seperti The Damned, Misfit, Alien Sex Fiend, etc), Hardcore (sejarah HC start di US oleh bebrapa remaja kerana fed up dengan scene punk yang sering menjadi sasaran tangkap polis dengan unsur2 sex drugs and rock n roll pada zaman early 80s after the hippies..so they came up with a muzik yang lebih agresif dari punk dna membawa mesej positif. Mereka digelar hardcore..band seperti Minor Threat, Youth of Today, Bold, etc..hardcore scene di US telah berjaya menukar scene yang dulu teruk menjadi scene yang lebih positif..anda boleh baca mengenai "History of straightedge (sXe in shortform) di google search or mana2.) Gig yang di raid baru2 ini ialah konsert hardcore..bukan black metal...then media kata "Pengikut black metal berjaya prtahankan muzik mereka".. dan there;s so many type of punk muzik..Punk bukan muzik tidak bermoral..kerajaan memang anti punk sebab most punk adalah anti-kerajaan..byk lirik punk dan hardcore berasakan ketidk puas hati tentang life mereka dan keadaan disekeliling mereka seperti rape, police brutality, rasuah, hak asasi dan sebaginya ..and that's why masa gig yang dilabelkan black metal tu kami di defend oleh parti NGO sepert SUHAKAM, SUARAM dan sebagainya sebab most of punk / hardcore berkomunikasi dengan byk perjuang aktivist..dan mereka juga byk contact ngan anarchist luar negara...punk is positive coz they concern bout teir ives within the system. They are the real patriotic not those who trust what government said and called themsleves real patriotics...ok lah dah nerapu byk saya ni...sorry a bit emo bout this..kala depa nak banned us..then also banned dangdut and all disco around Malaysia. I think Zouk lagi worst then hardcore gig..try rine test there and u cn see berapa ramai yang kena..then tgk betapa seksi (seksa) nya gadis melayu dressing..mereka yang patut kena seba hari tu buat dance . rave party kat tepi pantai di PD...saya tgk gambar dlm myspace peuh budak melayu perempuan pakai bikini..but then like i said..cannot judge the way they dress...but benda ni depan mata beb..siap dilulus kerajaan...dangdut pula membawa unsur lucah tak lak kena banned...
    I'm a hardcore fans and i 've never smoke or drink or do drugs in mylife...and thats why i chose straightedge..pls check bout this straightedge...kalau di gig / konsert hardcore..para straightedger or drug free youth ini aan X their hands..we promote drug free lifestyle..i have been sXe since 89 (when i listen to Minor Threat song Out of Step...i'm not saying i;m better than anyone else or hat i listen is bettr than any muzik..but pls don't trust what's the media (especially Harian Metro) were doing....konsert GRUNGE pun depa kait kan ngan black metal..well grunge offcourse u tau Nirvana kan..they are grunge..then adakah mereka black metal..

     
  • At 1:45 AM, Blogger sk8edge said…

    but offcourse not 100% yang dtg ke gig hardcore were drug free...tak akan kita nak paksa org to be drug free..it's not that easy..i even played in a band since 92...me and others line-up semua clean la..except gutarist..dia dah mains ehingga hari ini..but ten he is a smoker and kaki ganja...but kami sebagai kawa just nasihat je..not more than that..tak leh paksa beb..in Islam pun mana leh paksa2..ada caranya..kita kena sabar...but i like to promote against drugs, alcochol and smoke.. To me rokok itu HARAM..anything that kills is HARAM..smoke kills..we all know that dan kerajaan pun ada papan tanda rokok membawa maut...kita tah ia maut tapi kenapa masih menga,bilnya? Tidak kah itu sama seperti membunuh diri (suicide)? Isn't suicide HARAm or dosa besar? Then sama jugala dengan rokok..it's HARAm coz it kill your own and it als harm your inner body..kita semua tahu ia adalah haram dan dosa jika kita mencacatkan tubuh luar (tatoo) dan juga di dlm..roko mencacatkan tubuh dlm juga..so sama gak..secondky..rokok tidak membawa faedah dan hanya pembaziran..pembaziran itu satu dosa juga...senang cam ni la..offcourse we all DIE one day..but do we have to pay for it?

     
  • At 8:24 PM, Anonymous Anonymous said…

  • At 11:26 AM, Anonymous Anonymous said…

    That's a great story. Waiting for more. bargain cell phone plans

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: d.e.H.a.n.2.
Home: Pendang,Kedah
About Me: Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan arnab,boleh hubungi saya 013-339 2028 / 012-597 2747. Lokasi di Pendang.
See my complete profile



* YM ID = dehan2baik *


Persatuan Penternak² Arnab Malaysia / Malaysia Rabbit Breeders Association
'Create
Pengikut
ARBA

    MEMBER NO : ABDUKH00 RABBITRY NO : D407
GUNNERS
Previous Post
Archives
LaYan jE Laa..

Powered by



anda pelawat yang ke
Free Web Counter

Free advertising


BLOGGER

eXTReMe Tracker
Advertisement
Rise of Islam
FOM Ads
© 2006 .d.e.H.a.n.2. .Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures