UkhwaH
*aRnaB-gEbu
*ArNabKiuT
*Bro-Joe
*xedot
*mrbunnywhoops
*LebaiCute
*Arnab-Manja
*newhillz-rarebits
*arnabtemanku
*mykampage
*kebunarnabayman
*Rafa
*arnabspg
*artnabcomeyworldwide
*rocknrollbunnies
*ar-raudahrabbitry
*arnabkus
*ketapangbunnies
*rnabrkusseberangjaya
ORIGINAL PERFUME
Jom Borak

BORAK-BORAK deHan2

Best Sites
mudah.com.my Fantasy wiselonline.com Petfinder Goal.com Goal.com CIMBclick ArsenaL Tranungkite SinarFM Malaysiakini MyMasjid Quran
My Slide Show

Tazkirah
Baca Quran Online
Quran
Free Islamic-Animation
Alfalfa Hay

Dapatkan bekalan Alfalfa Hay. Harga semasa RM 14.00 /kg tidak termasuk kos POS
Rawatan Kurap

Ubat kurap Bexton 50ml - Oral Solution. Harga semasa RM 30.00 termasuk POS.
Umat Islam diminta boikot Coke, Colgate, Starbucks
Sunday, August 27, 2006
KUALA LUMPUR, 25 Ogos (Hrkh) - Setelah beberapa siri demonstrasi di depan Kedutaan Amerika Syarikat dan British, kini umat Islam melancarkan 'serangan' dan menyatakan kemarahan dengan memboikot produk terpilih yang menyumbang kepada kekejaman Israel membunuh umat Islam di Lubnan dan Palestin.
Selesai solat Jumaat, di pekarangan Masjid India di sini, lebih 500 orang berhimpun bagi memulakan usaha memulaukan barangan terpilih anjuran bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM ), Aman Malaysia, Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Kongres Indian Muslim Malaysia dan Persatuan Restoran Muslim Malaysia (Presma) dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) lain.

Tiga produk terpilih yang diboikot ialah minuman berjenama Coke (Coca-Cola), ubat gigi Colgate dan restoran Starbucks.
Orang ramai bersama-sama melaungkan 'Boikot Coke, Boikot Colgate daan Boikot Starbucks' seiring laungan takbir 'Allahu Akbar' sambil mengangkat kain rentang dan sepanduk yang 'menyuarakan' kebencian dan bantahan terhadap produk tersebut.

"Kita ada bukti bahawa syarikat pengeluar produk-produk ini menyumbang dana dan membiayai rejim Yahudi untuk membunuh umat Islam di sana," katanya sewaktu ditemu ramah.

"Kita 'target' (sasarkan) tiga produk saja sebab kita nak dapat 'impact' (kesan) maksimum," katanya.

"Kita tidak main-main, satu isyarat jelas kepada Israel, mereka mesti 'stop' (berhenti) jika tidak umat Islam akan 'wallop' (menghukum) ekonomi mereka," katanya.

PPIM meminta umat Islam berkerjasama supaya tidak lagi membeli, menggunakan produk terbabait dan tidak lagi mengunjungi restoran Starbucks.

"Hanya dengan cara menggunakan kuasa 'purchasing power' (kuasa membeli) pengguna sahaja yang mampu menghentikan kekejaman dan memberikan tekanan kepada pembuli dunia," kata Nirwandy.

Katanya Presma memberi jaminan bahawa sejumlah 8,000 restoran di bawah naugannya tidak lagi menjual minuman Coca-Cola.

Timbalan Presiden Kimma, Amir Amsaa, pula berkata tindakan boikot ini sebagai salah satu cara simpati kepada kesengsaraan umat Islam di Lubnan dan Palestin.

"Kita mesti menarik balik barangan ini daripada dijual dan kita akan beritahu pengusaha restoran-restoran kaum India Muslim supaya tidak menjual barangan yang telah disenaraikan," katanya.

Turut menyatakan kemarahan ialah Setiausaha Kehormat PPIM, Dato' Nadzim Johan yang menyatakan bahawa kempen ini merupakan tindakan bijaksana di samping menyarankan umat Islam membeli produk alternatif yang dikeluarkan oleh umat Islam sendiri.

"Kalau tak ada produk ini, kita boleh mati ke? Tak ada pun tak pa, Malaysia banyak lagi produk lain," katanya.

"Ini boikot bijaksana, jangan bimbang kalau tak minum Coke, tak mati punya," katanya lagi.

Turut menarik perhatian seorang kanak-kanak, Shaedul Basha, 13, yang memegang 'speaker' sambil melaungkan 'Boikot Coke, Boikot Colgate' dan bertakbir 'Allahu Akbar'.

"Saya dah tak guna alat-alat ini termasuk tidak lagi makan di kedai KFC sejak kempen boikot ini," katanya sewaktu ditemui. - lanh
posted by d.e.H.a.n.2. @ 2:10 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: d.e.H.a.n.2.
Home: Pendang,Kedah
About Me: Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan arnab,boleh hubungi saya 013-339 2028 / 012-597 2747. Lokasi di Pendang.
See my complete profile* YM ID = dehan2baik *


Persatuan Penternak² Arnab Malaysia / Malaysia Rabbit Breeders Association
'Create
Pengikut
ARBA

    MEMBER NO : ABDUKH00 RABBITRY NO : D407
GUNNERS
Previous Post
Archives
LaYan jE Laa..

Powered byanda pelawat yang ke
Free Web Counter

Free advertising


BLOGGER

eXTReMe Tracker
Advertisement
Rise of Islam
FOM Ads
© 2006 .d.e.H.a.n.2. .Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures