UkhwaH
*aRnaB-gEbu
*ArNabKiuT
*Bro-Joe
*xedot
*mrbunnywhoops
*LebaiCute
*Arnab-Manja
*newhillz-rarebits
*arnabtemanku
*mykampage
*kebunarnabayman
*Rafa
*arnabspg
*artnabcomeyworldwide
*rocknrollbunnies
*ar-raudahrabbitry
*arnabkus
*ketapangbunnies
*rnabrkusseberangjaya
ORIGINAL PERFUME
Jom Borak

BORAK-BORAK deHan2

Best Sites
mudah.com.my Fantasy wiselonline.com Petfinder Goal.com Goal.com CIMBclick ArsenaL Tranungkite SinarFM Malaysiakini MyMasjid Quran
My Slide Show

Tazkirah
Baca Quran Online
Quran
Free Islamic-Animation
Alfalfa Hay

Dapatkan bekalan Alfalfa Hay. Harga semasa RM 14.00 /kg tidak termasuk kos POS
Rawatan Kurap

Ubat kurap Bexton 50ml - Oral Solution. Harga semasa RM 30.00 termasuk POS.
Siapakah COSTANTINE??
Tuesday, April 26, 2005


Siapakah CONSTANTINE?Aku dah dapat banyak fakta yang mengatakan bahawa pada 280 tahun yang awal, setelah nabi Isa AS diangkat ke langit, agama kristian,paderi2 kristian waktu tu masih lagi berpegang kepada konsep2 yang dipegangi oleh orang2 Islam. diorang masih percaya, nabi Isa AS adalah seorang rasul dan pembimbing. Waktu tu ialah sekitar pada AD30-AD310 Selepas nabi Isa AS dibunuh (according to christian), iaitu pada AD30, agama kristian disebarkan oleh St. Paul. St. Paul nie, adalah penulis kepada 14 penjanjian baru (the acts) daripada 27 yang ade sekarang. ini tak termasuk penulis bible yang ada 4 orang lagi nie. Mathew, Mark, Luke and John. (the gospel So, daripada sinilah, memang confirmed, bible memang dah tak original!Sehinggalah pada tahu 313AD, Maharaja constantine, iaitu maharaja rom yang pertama, telah dengan secara tidak rasminya telah mengiktiraf agama kristian. waktu nie, selepas 280 tahun, kristian dah tersebar ke Eropah, tapi belum cukup meluas lagi. Constantine nie memang pandai. Apa yang dilakukan oleh Contantine ialah, beliau telah mempergunakan agama kristian untuk meluaskan pengaruhnya. Sumbangan Constantine yang paling besau sekali ialah,melalui 'nicene creed', iaitu doktrin orthodoks gereja,... Constantine telah bertanggungjawab memperkenalkan konsep 'trinity' (tuhan bapak, tuhan anak dan roh suci) di dalam agama kristian dan sekaligus mewujudkan konsep menyembah berhala di dalam agama kristian. Sebagai tambahan, constantine nie juga telah membangunkan kembali Byzantium sebagai Constantinople. Constantinople adalah bandar pemerintahan yang sehebat bandar Rome. Sehingga, pada sekitar 1450an (1453), Constantinople telah dapat ditakluk oleh Empayar Uthmaniyah.. atau lebih dikenali sebagai Istanbul sekarang nie.. So, begitulah serba sedikit mengenai..rahsia disebalik tajuk cerita terbaru Keanu Reeve.. CONSTANTINE!
posted by d.e.H.a.n.2. @ 4:32 PM  
4 Comments:
  • At 12:28 PM, Anonymous Anonymous said…

    This is very interesting site...
    »

     
  • At 12:43 PM, Anonymous Anonymous said…

    That's a great story. Waiting for more. » »

     
  • At 4:17 AM, Anonymous Anonymous said…

    Very cool design! Useful information. Go on! » »

     
  • At 3:03 AM, Anonymous Anonymous said…

    Keep up the good work »

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me

Name: d.e.H.a.n.2.
Home: Pendang,Kedah
About Me: Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan arnab,boleh hubungi saya 013-339 2028 / 012-597 2747. Lokasi di Pendang.
See my complete profile



* YM ID = dehan2baik *


Persatuan Penternak² Arnab Malaysia / Malaysia Rabbit Breeders Association
'Create
Pengikut
ARBA

    MEMBER NO : ABDUKH00 RABBITRY NO : D407
GUNNERS
Previous Post
Archives
LaYan jE Laa..

Powered by



anda pelawat yang ke
Free Web Counter

Free advertising


BLOGGER

eXTReMe Tracker
Advertisement
Rise of Islam
FOM Ads
© 2006 .d.e.H.a.n.2. .Blogger Templates by Isnaini and Cool Cars Pictures